Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα παράσημα των στρατηγών: Τι συμβολίζουν και γιατί απονέμονται σε καιρό ειρήνης

  Πολλές φορές κατά τη διάρκεια παρελάσεων ή άλλων στρατιωτικών τελετών έχουμε όλοι παρατηρήσει τους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην εξέδρ...

 



Πολλές φορές κατά τη διάρκεια παρελάσεων ή άλλων στρατιωτικών τελετών έχουμε όλοι παρατηρήσει τους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην εξέδρα των επισήμων να φέρουν στην επίσημη στολή τους σειρές μεταλλίων και διακριτικών.

Ασφαλώς και τα μετάλλια ή τα παράσημα είναι συνυφασμένα με την ανδρεία που επιδεικνύει κάποιος στο πεδίο της μάχης κάτι που ευτυχώς έχει να συμβεί στη χώρα μας από τον τερματισμό της γερμανικής κατοχής.



Γιατί όμως οι στρατιωτικοί μας έχουν μετάλλια αφού δεν έχουν πολεμήσει; Η ελληνική Πολιτεία και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ορίσει κάποιες ηθικές αμοιβές για όσους υπηρετούν επί μακρόν στο στράτευμα αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά τους στην πατρίδα.

Ασφαλώς και τα περισσότερα τέτοια μετάλλια φέρει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας μιας και έχει την ανώτατη θέση μεταξύ των στρατιωτικών.

Το Flash.gr εντόπισε ένα προς ένα τα μετάλλια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και σας τα παρουσιάζει.

Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής

Απονέμεται σε στρατιωτικούς που έχουν τουλάχιστον τον βαθμό του αντιστρατήγου


Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα


Απονέμεται σε στρατιωτικούς που έχουν τουλάχιστον τον βαθμό του ταξίαρχου.


Μετάλλιο στρατιωτικής αξίας Α’ Τάξεως

Απονέµεται στους µονίµους εν ενεργεία αξιωµατικούς για διακεκριµένες πράξεις και συνεχείς υπηρεσίες, εξαιρετική ικανότητα στη διοίκηση και στην οργάνωση Μονάδας ή Υπηρεσίας, κατά την εκτέλεση ανατεθείσας υπηρεσίας ή εντολής



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.