Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία βομβαρδίζει τις κουρδικές υποδομές στη βορειοανατολική Συρία

  Η Τουρκία πραγματοποίησε ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών σε υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαίου στη βορειοανατολική Συρία που ελέ...

 



Η Τουρκία πραγματοποίησε ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών σε υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαίου στη βορειοανατολική Συρία που ελέγχεται από τους Κούρδους. Κάτι που οδήγησε πολλούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τοπικές πηγές και επίσημα μέσα ενημέρωσης της Συρίας, σήμερα Δευτέρα.

Ο αξιωματούχος των μέσων ενημέρωσης της ελεγχόμενης από τους Κούρδους αυτόνομης περιοχής, Χοτζίρ Νατζάρ, δήλωσε ότι οι τουρκικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τουλάχιστον 40 τοποθεσίες τις τελευταίες δύο ημέρες, συμπεριλαμβανομένων σταθμών άντλησης ηλεκτρισμού και νερού και υποδομών πετρελαίου.


Ο Νατζάρ είπε ότι τουλάχιστον 10 συνοριακές πόλεις κόπηκαν από το ρεύμα και το νερό ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού.

Από την πλευρά της, η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος βομβάρδισε τον ηλεκτρικό σταθμό Darbasiyah και ότι οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σταθμό μεταφοράς ενέργειας στην κύρια πόλη του Καμισλί.

Το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων, SANA, ανέφερε ότι δύο σταθμοί ύδρευσης ήταν εκτός λειτουργίας αφού οι τουρκικές επιδρομές διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει στρατιωτικές εισβολές και εκστρατείες βομβαρδισμών στη Συρία κατά των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού, τις οποίες θεωρεί πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία στις αρχές αυτής της εβδομάδας, αφού εννέα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με αυτονομιστές από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση χθες, Κυριακή, ότι οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν στόχους που αποτελούνταν από σπήλαια, καταφύγια και αποθήκες, εκτός από μια εγκατάσταση παραγωγής φυσικού αερίου.

Από την πλευρά του, το επίσημο τουρκικό Πρακτορείο Anadolu ανέφερε χθες, Κυριακή, ότι η τουρκική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξαπέλυσε πλήγματα σε στόχους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και των Μονάδων Προστασίας του Λαού στη Συρία.

Τα πλήγματα είχαν στόχο στρατιωτικές βάσεις και κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που, σύμφωνα με το Anadolu, πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση του PKK.

Ο Χουσεΐν Σίφο, κάτοικος της πόλης Καμισλί, είπε: «Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας, που απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι μου, βομβαρδίστηκε πέρυσι, τον περασμένο μήνα και σήμερα επίσης».

Πρόσθεσε σε τηλεφωνική σύνδεση: «Κάθε φορά που επισκευάζεται βομβαρδίζεται ξανά. Φοβόμαστε για τα παιδιά μας μετά τις δύο τελευταίες μέρες».

Erem News

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.