Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το κοινοβούλιο της Λιβύης απαγορεύει τη διέλευση ισραηλινών αεροσκαφών και πλοίων από την επικράτειά του

   Σήμερα, Δευτέρα, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης αποφάσισε να προσθέσει ορισμένες διατάξεις στον νόμο του 1957 σχετικά με το μποϊκοτ...

  



Σήμερα, Δευτέρα, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης αποφάσισε να προσθέσει ορισμένες διατάξεις στον νόμο του 1957 σχετικά με το μποϊκοτάζ του Ισραήλ, ποινικοποιώντας τα ταξίδια από και προς τα παλαιστινιακά εδάφη που κατέχει η ισραηλινή οντότητα.

Το Κοινοβούλιο απαγόρευσε επίσης τη δημιουργία επαφών ή σχέσεων με φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συνδέονται με την ισραηλινή οντότητα και απαγόρευσε σε όσους έχουν την ιθαγένεια της ισραηλινής οντότητας να εισέλθουν στο λιβυκό έδαφος ή στα κεντρικά γραφεία και υποκαταστήματα των λιβυκών διπλωματικών, προξενικών και διοικητικών αποστολών.



Το λιβυκό κοινοβούλιο πρόσθεσε ότι πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη που ανήκουν στην ισραηλινή οντότητα εμποδίστηκαν να περάσουν από τον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Απαγόρευσε επίσης τη δυνατότητα εισόδου στα χωρικά ύδατα ή στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες του λιβυκού κράτους σε πλοία και σε όλα τα πλοία που είναι νηολογημένα στο όνομά του ή φέρουν τη σημαία του ή είναι νηολογημένα στο όνομα φυσικών ή νομικών προσώπων που συνδέονται με αυτό ή έχουν την ιθαγένειά του.

Το λιβυκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε την ποινικοποίηση κάθε πράξης ή διαδικασίας που διενεργείται από οποιοδήποτε υπεύθυνο πρόσωπο στο λιβυκό κράτος ή οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εργάζεται σε αυτό ή σε έναν από τους συνδεδεμένους φορείς, ιδρύματα ή εταιρείες του, είτε πολιτικούς είτε στρατιωτικούς, που έχει ως αποτέλεσμα σύναψη συμφωνίας ή συνάντησης οποιουδήποτε είδους, είτε προσωπικά είτε μέσω ενδιάμεσου, με οποιονδήποτε αξιωματούχο ή πρόσωπο που εργάζεται για την ισραηλινή οντότητα, ή που την εκπροσωπεί πολιτικά ή από άποψη ασφάλειας, ακόμα κι αν η συνάντηση έλαβε χώρα παροδικά και χωρίς προετοιμασία ή συμφωνία.

Το λιβυκό κοινοβούλιο απαγόρευσε επίσης σε κάθε Λίβυο, φυσικό ή νομικό, να συμμετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που οργανώνει η ισραηλινή οντότητα ή να συμμετέχει σε αυτήν με τους εκπροσώπους της σε άμεση αντιπαράθεση, είτε πολιτική, οικονομική, πολιτιστική, καλλιτεχνική ή αθλητική, που οργανώνεται από επίσημους ή ανεπίσημους φορείς και τιμωρία με φυλάκιση Η ποινή δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 7 ετών και όποιος παραβαίνει τις διατάξεις των άρθρων του νόμου απολύεται από τη θέση εργασίας του και στερείται των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Η Γάζα αντιμετωπίζει τον αφανισμό

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο αριθμός των νεκρών από την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα από τις 7 Οκτωβρίου αυξήθηκε σε 21.978 μάρτυρες και 56.697 τραυματίες.

Ο Δρ. Ασράφ αλ Κούντρα Ashraf Al-Qudra, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στη Γάζα, δήλωσε ότι οι δυνάμεις κατοχής διέπραξαν 13 σφαγές κατά ολόκληρων οικογενειών, σκοτώνοντας 156 μάρτυρες και 246 τραυματίες το τελευταίο 24ωρο.

Ο Αλ Κούντρα επεσήμανε ότι 326 άτομα από το υγειονομικό προσωπικό σκοτώθηκαν και 104 ασθενοφόρα καταστράφηκαν και τέθηκαν εκτός λειτουργίας, τονίζοντας ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε σκόπιμα 150 ιδρύματα υγείας και έθεσε εκτός λειτουργίας 30 νοσοκομεία.

Αυτό έρχεται καθώς οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας την 87η ημέρα της επίθεσης κατά της Λωρίδας, γράφει το αραβικό δημοσίευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.