Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Το ισραηλινό λόμπι επιφυλάσσει πολύ δυσάρεστη έκπληξη στην Τουρκία» - ΒΙΝΤΕΟ

   O Εκτελεστικός Διευθυντής του HALC Έντι Ζεμενίδης σχολιάζει τη μέχρι τώρα πρακτική της Διοίκησης Μπάιντεν να “πακετάρει” τα ελληνικά F-3...

  



O Εκτελεστικός Διευθυντής του HALC Έντι Ζεμενίδης σχολιάζει τη μέχρι τώρα πρακτική της Διοίκησης Μπάιντεν να “πακετάρει” τα ελληνικά F-35 με τα τουρκικά F-16 ως μέσο πίεσης προς την Άγκυρα για να ξεμπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Σημειώνει ότι τα δύο θέματα έχουν πλέον αποσυνδεθεί και ότι η Τουρκία παραμένει επιβαρυμένη όχι μόνο με το θέμα της Σουηδίας, αλλά και με τη στάση της κατά του Ισραήλ και στήριξης της Χαμάς, συνεχίζοντας να σωρεύει αρνητικό κεφάλαιο στις ΗΠΑ.



Ειδικά για τη φιλοτρομοκρατική στάση της Τουρκίας εκτιμά ότι θα υπάρξουν πολύ σκληρά αντίποινα από το ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ, σε βαθμό που θα προκαλέσει έκπληξη. Τονίζει ότι η Τουρκία μένει εκτός όλων των δια – περιφερειακών σχεδίων, εμπορευματικών διαδρόμων και αγωγών και ότι η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση έχει στην πράξη τηρήσει την πιο σκληρή στάση απ’ όλες τις προηγούμενες απέναντι στην Τουρκία. Υπενθυμίζει ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ο μόνος Αμερικανός Πρόεδρος που δεν έχει προσκαλέσει τον Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, έχει αφήσει την τουρκική αεροπορία χωρίς F-16, έχει αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία και δεν προσκάλεσε την Τουρκία δύο φορές στη Σύνοδο για τη Δημοκρατία.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.