Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Ξεκίνησε η λειτουργία της Εθνικής Ακαδημίας Πληροφοριών

   Από τις 6 Ιανουαρίου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της η νεοϊδρυθείσα Τουρκική Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύμ...

  



Από τις 6 Ιανουαρίου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της η νεοϊδρυθείσα Τουρκική Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών θα αρχίσει να δέχεται φοιτητές για μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα το φθινοπωρινό εξάμηνο του 2024.

Όποιος έχει αποφοιτήσει από τα σχετικά προπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων που παρέχουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια τυπικής εκπαίδευσης και πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις θα μπορεί να υποβάλει αίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Ακαδημίας.

Η ακαδημία θα λειτουργεί ως πανεπιστημιακή δομή και τα μαθήματα θα παραδίδονται από ακαδημαϊκούς που είναι ειδικοί στους τομείς τους.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε προγράμματα όπως η νοημοσύνη, η ασφάλεια, οι περιφερειακές μελέτες, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η κρυπτολογία, τα δορυφορικά διαστημικά συστήματα, η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάλυση δεδομένων και παρόμοια προγράμματα που θα ανοίξουν εντός της Ακαδημίας.

Ένας άλλος από τους κύριους τομείς δραστηριότητας της ακαδημίας θα είναι η επιστημονική έρευνα.

Θα αναπτυχθούν και θα εκτελεστούν έργα Ε&Α σε συντονισμό. Έχει ως στόχο τη διεξαγωγή έρευνας και την παραγωγή έργων στους τομείς των πληροφοριών και της ασφάλειας, λαμβάνοντας υπόψη τις στρατηγικές προτεραιότητες και στόχους της Τουρκίας, και τη διοργάνωση οργανισμών όπως εργαστήρια, σεμινάρια, συνέδρια και συνέδρια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο που θα επιτρέψουν σε ακαδημαϊκούς που εργάζονται σε αυτά τα πεδία να συναντηθούν σε μια κοινή πλατφόρμα.

Η Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών στοχεύει επίσης να ενημερώσει το κοινό και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και να ευαισθητοποιήσει με τη δημοσίευση εκθέσεων και αναλύσεων για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Τουρκία.

Φωτό: Ο Πρόεδρος της MİT Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 97η επέτειο της MİT , ανακοίνωσε την ίδρυση της Εθνικής Ακαδημίας Πληροφοριών. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ιδρύσαμε την Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών για να κάνουμε την Τουρκία μια χώρα που έχει λόγο στη θεωρία και τη μεθοδολογία των πληροφοριών», είπε χαρακτηριστικά.

Η Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών σχεδιάζει επίσης να παράγει επιστημονική γνώση στον τομέα των πληροφοριών και της ασφάλειας μέσω των εκπαιδευτικών και επιστημονικών ερευνητικών δραστηριοτήτων της, να μεταφέρει αυτή τη γνώση στη διεθνή βιβλιογραφία και σε αυτή τη διαδικασία, να δημιουργήσει μια εξειδικευμένη και παγκόσμια ολοκληρωμένη κοινότητα μελετών πληροφοριών στην Τουρκία.





Στόχος η «Κοινότητα Μελετών Πληροφοριών»

Η ακαδημία στοχεύει επίσης να συμβάλει στην καθιέρωση και ανάπτυξη του τομέα της νοημοσύνης ως κλάδου της επιστήμης στην Τουρκία.

Πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Πληροφοριών είναι ο Καθ. Δρ.Talha Köse.

Ισάξιοι τίτλοι σπουδών

Η Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών θα έχει δύο βασικούς τομείς δραστηριότητας: την εκπαίδευση και την έρευνα.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται μέσω προγραμμάτων εντός των ινστιτούτων.

Τα ερευνητικά κέντρα θα λειτουργούν ως δομές όπου διεξάγεται επιστημονική έρευνα, εργαστήρια, συμπόσια και άλλες ακαδημαϊκές μελέτες.

Μέσα στην ακαδημία θα παρέχεται μόνο μεταπτυχιακή και διδακτορική εκπαίδευση.

Οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές της ακαδημίας θα μπορούν να αποφοιτήσουν με την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής τους διατριβής, όπως και σε άλλα πανεπιστήμια.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα μπορούν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα, στον ακαδημαϊκό χώρο ή στα κρατικά ιδρύματα.

Η Ακαδημία θα έχει επίσης αναγνώριση από το YÖK (σημ. Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης) του διπλώματος που έλαβε.

Gerçek Gündem

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.