Ο Θανάσης Κατερινόπουλος κάνει τη δική του ανάλυση για το έγκλημα στο Μεσολόγγι, με τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου. Ο κατηγορούμενος ...
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος κάνει τη δική του ανάλυση για το έγκλημα στο Μεσολόγγι, με τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου. Ο κατηγορούμενος κρεοπώλης, βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο…
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είναι πεπεισμένος πως ο κατηγορούμενος κρεοπώλης, δεν ήταν μόνος στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου. Ο ταξίαρχος ε.α. της αστυνομίας, αναλύει μια σειρά από στοιχεία και πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στο Μεσολόγγι. Στέκεται σε σημεία που χαρακτηρίζει περίεργα και αναλύει τα ψέματα που είπε ο 50χρονος στις πρώτες του καταθέσεις. Όπως αναφέρει, ως πρώτο κίνητρο είναι η αρχαιοκαπηλία και δεύτερο η τοκογλυφία.
Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου αλλά και του κινητού του Μπάμπη Κούτσικου, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε σε καλαμιές στο Μεσολόγγι. Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει το κίνητρο της δολοφονίας του. Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, ο 50χρονος κρεοπώλης, που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και το θρίλερ δεν έχει τελειωμό.
«Δεύτερον, από ό,τι φάνηκε τουλάχιστον από τον κρεοπώλη, δεν υπήρξαν καθόλου ίχνη πάλης. Πώς να αιφνιδιάσεις έναν άνθρωπο ο οποίος φοβάται και έχει μαζί του την καραμπίνα για να αμυνθεί αν του συμβεί κάτι, από ποιον, από τον κρεοπώλη; Αν τον φοβόταν δε θα πήγαινε μαζί του. Το σενάριο ότι εκεί τον περίμεναν άλλοι και χρησιμοποιήσαν τον κρεοπώλη για να τον μεταφέρει εκεί. Προφανώς τον είχαν στο χέρι για κάποιους λόγους που δεν μπορούμε να ξέρουμε. Ήταν το δόλωμα για να μεταφερθεί ο άτυχος νεαρός εκεί».
Όπως λέει ο ίδιος: «η επόμενη πληροφορία που προέκυψε, δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει, είναι ότι το τηλέφωνο το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά το είχε συνδεδεμένο και ήταν ανοιχτό καθόλη τη διάρκεια. Αφού ήταν ανοιχτό, πρέπει να ήταν συνδεδεμένο με κάποια εφαρμογή. Για ποιον λόγο να έχει το τηλέφωνό του το παιδί αυτό ανοιχτό και να ακούν κάποιος ή κάποιοι; Αυτός που άκουγε, έχει μια μορφή συμμετοχής. Βεβαίως ήταν με την πλευρά του Μπάμπη. Κάποιος ήξερε ότι εκεί υπάρχει ένα ραντεβού».
Σύμφωνα με τον κ. Κατερινόπουλο: «ο κρεοπώλης κράτησε μια στάση από την πρώτη στιγμή, δε μιλάει. Είχε έναν ενδιαφέρον, από ό,τι ειπώθηκε, το τι θα συναντήσει στις φυλακές. Εγώ δεν ξέρω κανέναν να έχει κάνει έναν φόνο και να ψάχνει εκ των υστέρων τι θα συναντήσει μέσα στις φυλακές. Τι φοβόταν μέσα στις φυλακές; Έψαχνε να δει τι γίνεται, αν θα πρέπει να μιλήσει ή όχι, διαφορετικά το κύκλωμα θα τον τελειώσει; Είτε είναι έξω είτε είναι μέσα θα πρέπει να μιλήσει γιατί αν πράγματι υπάρχει κύκλωμα, έχει και ο ίδιος ημερομηνία λήξης. Το καλύτερο που έχει να κάνει και για τη δική του προστασία είναι να μιλήσει.
«Δύο άνθρωποι οι οποίοι είχαν μια σχέση, και οικογενειακή θα έλεγα, δε νομίζω ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο μόνος του αυτός ο άνθρωπος να διαπράξει έναν φόνο επειδή του χρώσταγε 17.000 και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Και αν ήταν τεταμένες οι σχέσεις γιατί δυο μέρες νωρίτερα να πάνε σε εάν διπλανό χωριό οι δυο τους;». «Όλα συγκλίνουν στο ότι δεν μπορεί να ήταν μόνος του. Για ποιον λόγο να φορτωθείς ένα έγκλημα που λες ότι δεν το έκανες;», κατέληξε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.
Για το θέμα που ανέκυψε με τα κρυπτονομίσματα και την ενασχόληση του 31χρονου με αυτά, ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας, λέει: «κυνήγι θησαυρού είναι. Υπάρχουν χρήματα και όταν υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν διάφορες ιδέες τι μπορούν να γίνουν αυτά. Μία από αυτές τις ιδέες, ειδικά όταν δεν είσαι γνώστης, είναι το να φέρεις ένα μηχάνημα από το εξωτερικό. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα μπορεί να έχουν και τρεις μήνες αναμονής. Οι τιμές ξεκινούν από 1.500 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι 7.000. Πρέπει να έχεις μια εφαρμογή στο κινητό που να την ανοίγεις όλη την ώρα, να παρακολουθείς τι γίνεται και να πατάς επιλογές στο μηχάνημα που είναι συγκεκριμένες. Αν ρίξεις περιουσία, βγάζεις περιουσία. Μπορεί και να βγάλεις χρήματα, μπορεί και να χάσεις χρήματα».
Σχετικά με το κινητό του θύματος, σημειώνει: «Δυστυχώς στην περιφερειακή Ελλάδα μοιράζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κεραίες, ακόμα και χωρίς να το λένε, για να εξυπηρετεί η μία την άλλη, οπότε πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε την τριγωνοποιησή από τις κεραίες που είναι διαθέσιμες για να βρούμε ακριβώς πού ήταν το κινητό σε συγκεκριμένη στιγμή. (…) Σε όλες τις υποθέσεις που έχουμε εμπλοκή ψηφιακών πειστηρίων, σιγά σιγά ξετυλίγουμε τον ψηφιακό μίτο», καταλήγει.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.