Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντίδραση από την Τουρκία: Οι Αμερικανοί ενισχύουν τις βάσεις στη Συρία που ελέγχουν οι Κούρδοι

  Ο αμερικανικός στρατός έστειλε νέες ενισχύσεις στη βάση του στη Συρία, προκαλώντας την αντίδραση των Τούρκων, λόγω του ότι η βάση στη Χασ...

 



Ο αμερικανικός στρατός έστειλε νέες ενισχύσεις στη βάση του στη Συρία, προκαλώντας την αντίδραση των Τούρκων, λόγω του ότι η βάση στη Χασάκα, όπου κατευθύνονται οι ενισχύσεις βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων των Ομάδων Λαϊκής Άμυνας.

Όπως λένε οι πληροφορίες των τουρκικών υπηρεσιών, 40 οχήματα που μεταφέρουν άρματα μάχης καθώς και βυτιοφόρα, έφθασαν στην βάση Κασρέκ στην βορειοδυτική επαρχία της Χασάκα.



Επισημαίνεται ότι ο αμερικανικός στρατός έστειλε στρατιωτικές αποστολές στις βάσεις του στο Harab Cir στη Χασάκα και στο πετρελαϊκό πεδίο Omer στο Ντέιρ εζ Ζορ στις 5-6 Ιανουαρίου.

Οι συχνές επιθέσεις της ιρακινής «Ισλαμικής Αντίστασης» έφερε την ενίσχυση των Αμερικανών.

Οι βάσεις του αμερικανικού στρατού σε Χασάκα και Ντέιρ εζ Ζορ έχουν γίνει συχνά στόχοι ρουκετών και UAV καμικάζι άγνωστης προέλευσης από την αρχή του έτους.

Η αμερικανική παρουσία στα κοιτάσματα

Με την έναρξη της Επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» του τουρκικού στρατού, τον Οκτώβριο του 2019, οι ΗΠΑ έδωσαν προτεραιότητα στην τοποθέτησή τους γύρω από κοιτάσματα πετρελαίου ενώ εκκένωσαν τις βάσεις τους στην περιοχή επιχείρησης.

Όπως σημειώνεται: Οι αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG, είναι επί του παρόντος παρούσες σε πολλές βάσεις και στρατιωτικά σημεία στις περιοχές που κατέχει η οργάνωση στις επαρχίες Χασάκα, Ράκα και Ντέιρ εζ Ζορ στη Συρία.

Η Ουάσιγκτον στέλνει συνεχώς ενισχύσεις σε στρατιωτικές βάσεις και σημεία που βρίσκονται σε κοιτάσματα πετρελαίου που καταλαμβάνονται από τρομοκράτες PKK/YPG, καταλήγει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.