Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέλαβε πλοίο με εξαρτήματα ιρανικών πυραύλων για τους Χούτι

  Ένα πλοίο που μετέφερε εξαρτήματα ιρανικών πυραύλων στις δυνάμεις των Χούτι καταλήφθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην Αραβική Θάλα...

 



Ένα πλοίο που μετέφερε εξαρτήματα ιρανικών πυραύλων στις δυνάμεις των Χούτι καταλήφθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην Αραβική Θάλασσα.

Ο αμερικανικός στρατός έχει κατασχέσει κινητήρες, συσκευές καθοδήγησης και κεφαλές για βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ κατά πλοίων.



Οι στρατιωτικοί ηγέτες των ΗΠΑ δήλωσαν την Τρίτη ότι ο αμερικανικός στρατός ανακάλυψε εξαρτήματα πυραύλων κατασκευής Ιράν σε ένα πλοίο που κατέλαβαν στην Αραβική Θάλασσα και τα οποία μεταφέρονταν στους Χούτι.

Αυτή είναι η πρώτη τέτοια επιχείρηση από τότε που οι Χούτι ξεκίνησαν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Η επιχείρηση της Πέμπτης σε διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας οδήγησε στην κατοχή του αμερικανικού στρατού “εξαρτημάτων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ ιρανικής κατασκευής”, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM) σε δήλωση στον ιστότοπο X.

Τα εξαρτήματα των όπλων ανακτήθηκαν από ένα dhow, ένα παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος με κατάρτι, με 14 μέλη πληρώματος. Το πλοίο κρίθηκε μη ασφαλές και βυθίστηκε. Το ζήτημα της τύχης των 14 μελών του πληρώματος του πλοίου επιλύεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η αναφερόμενη επιχείρηση έρχεται αφότου αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα έπληξαν δεκάδες στόχους που συνδέονται με τους Χούτι στην Υεμένη την Παρασκευή ως απάντηση στις επανειλημμένες επιθέσεις τους κατά των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.