Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φρεγάτα Ύδρα: Τι κάνει το σύστημα εναντίον drone που «φορά«» για την Ερυθρά Θάλασσα

  Σύμφωνα με πολλά σημερινά δημοσιεύματα, η φρεγάτα Ύδρα, που -εκτός απροόπτου- θα είναι το πλοίο με το οποίο η χώρα μας θα συμμετάσχει στη...

 


Σύμφωνα με πολλά σημερινά δημοσιεύματα, η φρεγάτα Ύδρα, που -εκτός απροόπτου- θα είναι το πλοίο με το οποίο η χώρα μας θα συμμετάσχει στην επιχείρηση «Prosperity Guardian» στην Ερυθρά Θάλασσα, για την προστασία της εκεί εμπορικής θαλάσσιας κίνησης από τις επιθέσεις των Χούθ, θα διαθέτει, εκτός των άλλων μέτρων άμυνας, και σύστημα anti–drone για να αντιμετωπίσει τις απειλές από τέτοια ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών).



Αν και οι σχετικές πληροφορίες είναι ελάχιστες, αναφέρεται ότι πρόκειται για σύστημα που σχεδιάστηκε από στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, κατασκευάστηκε (σε ανύποπτο χρόνο) από ελληνική εταιρία και είναι ικανό να αντιμετωπίσει τέτοιες πιθανές επιθέσεις σε αποστάσεις έως και 2 χιλιόμετρα.

Από τις φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στα διάφορα ρεπορτάζ και με αντιπαραβολή με αντίστοιχα συστήματα «soft kill» που υπάρχουν διεθνώς, φαίνεται να αφορά σε προστασία από μικρού μεγέθους και δυνατοτήτων αεροχήματα (τα γνωστά τετρακόπτερα).

Δεν πρόκειται όμως για σύστημα C–UAS (Counter-Unmmaned Air System), τα οποία έχουν δυνατότητες αναχαίτησης/εξουδετέρωσης/καταστροφής -ενεργητικά ή παθητικά- των σημαντικά μεγαλύτερων και πολύ υψηλότερων ικανοτήτων ΜΕΑ/Μ (Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων/Μάχης, UCAV). ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.