Η Τουρκία θεωρείται «απειλή» από τη Γαλλία στην αμυντική βιομηχανία. Αναφέρθηκε ότι η γαλλική στρατιωτική βιομηχανία, παρά τα δυνατά της...
Η Τουρκία θεωρείται «απειλή» από τη Γαλλία στην αμυντική βιομηχανία. Αναφέρθηκε ότι η γαλλική στρατιωτική βιομηχανία, παρά τα δυνατά της σημεία, έχει αδυναμίες, γράφει τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο τη γαλλική Le Monde.
Σύμφωνα με αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα επιτεύγματά της χάρη στα προϊόντα της αμυντικής βιομηχανίας.
Η τουρκική αμυντική βιομηχανία, η οποία έχει επιτύχει σημαντική επιτάχυνση στην παραγωγή τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να κάνει όνομα με πρωτιές το 2023.
Ειδικά τα μη επανδρωμένα συστήματα που παράγονται εγχώρια έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους σε επακριβείς λειτουργίες σε περιοχές λειτουργίας.
Απειλείται η γαλλική αμυντική βιομηχανία
Η Γαλλία, η οποία παρακολουθεί στενά την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, έγραψε ότι ο εν λόγω τομέας βρίσκεται σε κίνδυνο.
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι «η γαλλική βιομηχανία απειλείται από νέους ανταγωνιστές», σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι σκληρός αντίπαλος.
Υποδεικνύοντας το έργο που επιτελέστηκε από την Άγκυρα, «η Τουρκία είναι ένας τρομερός αντίπαλος του γαλλικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος». δόθηκε έμφαση.
Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η βιομηχανία όπλων της Γαλλίας «έχει κάποιες αδυναμίες, παρά τα δυνατά της σημεία και τη θέση της ως ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο».
Η γαλλική αμυντική βιομηχανία έχει παρουσία εξήντα χρόνια
Το δημοσίευμα της Le Monde
Το γαλλικό δημοσίευμα τονίζει ότι «η Γαλλία επιδεικνύει περήφανα την επιτυχία αυτού που κοινώς αποκαλείται αμυντική βιομηχανική και τεχνολογική βάση (BITD): 4.000 εταιρείες που εργάζονται για τις ένοπλες δυνάμεις, 450 από τις οποίες θεωρούνται στρατηγικές και 600 εξάγουν στον απόηχο των γιγάντων Airbus, Dassault Aviation, Nexter, Naval Group, MBDA, Thales ή Safran.
Γεννημένη (η αμυντική βιομηχανία της) τη δεκαετία του 1960 από τη φιλοδοξία του ντε Γκολ για ανεξαρτησία, παράγει σχεδόν όλο τον στρατιωτικό εξοπλισμό, αποτρέποντας τις χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις από το να το αγοράσουν «από το ράφι» από τους Αμερικανούς και άλλους Ευρωπαίους».
Η Le Monde τονίζει εντούτοις ότι « η Γαλλία ως τρίτη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής όπλων στον κόσμο, χάνει έδαφος από τη Νότια Κορέα, την Τουρκία και το Ισραήλ».
Ενώ το τουρκικό δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: «η Τουρκία παράγει λύσεις για τις ανάγκες των δυνάμεων ασφαλείας της με εγχώριους πόρους. Ενώ οι εργασίες συνεχίζονται χωρίς επιβράδυνση με στόχο την ελαχιστοποίηση της εξάρτησης από ξένες χώρες, τα αμυντικά προϊόντα βρίσκουν πολλούς αγοραστές από το εξωτερικό».
–
The Hellenic Information Team
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.