Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψηφιακές απάτες: Έτσι θα προστατευθείτε από τo Vishing, το Phishing και το SMiShing – 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

  Σύνηθες φαινόμενο είναι πλέον οι ψηφιακές απάτες. Τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα συναλλαγών και στη χώρα μας γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη. Κα...

 



Σύνηθες φαινόμενο είναι πλέον οι ψηφιακές απάτες. Τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα συναλλαγών και στη χώρα μας γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη. Καθημερινά στους άνω των 4 εκατομμύριων ενεργών χρηστών του internet banking και των 5 εκατ. του mobile banking προστίθενται νέοι.

Τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα γνωρίζουν εκρηκτική άνοδο διείσδυσης στο γενικό πληθυσμό, ενώ σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται και οι αγορές μέσω του διαδικτύου. Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα οφέλη από τις νέες αυτές δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες. Θα πρέπει ταυτόχρονα όμως να δίνουν μεγάλη προσοχή στον προσεκτικό και με ασφάλεια χειρισμό όλων των ζητημάτων που προκύπτουν από χρήση όλων αυτών των ηλεκτρονικών δικτύων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το μήνυμα της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τη Mastercard «Κάποιες Ειδοποιήσεις είναι Καλύτερο να τις Αγνοείς».

Στον ψηφιακό κόσμο, όπου η τεχνολογία είναι συνυφασμένη με κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής, οι επιτήδειοι συνεχίζουν να εξελίσσονται και να βρίσκουν νέους τρόπους και τεχνικές εξαπάτησης. Έτσι, μια φαινομενικά “συνηθισμένη” ειδοποίηση στο κινητό μας, μπορεί να κρύβει έναν μεγάλο κίνδυνο. Επομένως, η ανάγκη για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη, τονίζεται στην ενημερωτική εκστρατεία της ΕΕΤ και των τραπεζών μελών της.
Οι συνέπειες της ηλεκτρονικής απάτης

Οι συνέπειες της ηλεκτρονικής απάτης μπορεί να αποβούν εξαιρετικά επιζήμιες. Από την υποκλοπή των προσωπικών μας δεδομένων μέχρι και την κλοπή των περιουσιακών μας στοιχείων. Όπως επισημαίνεται στην ενημερωτική εκστατεία, οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους επιθέσεων, με τους πιο συχνούς να αποτελούν την απάτη μέσω τηλεφωνικής κλήσης (Vishing), μέσω email (Phishing) και μέσω SMS (SMiShing).

Για τον λόγο αυτό, όλοι μας, τονίζεται από την ΕΕΤ, θα πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις σύγχρονες μορφές ηλεκτρονικής απάτης και να εκπαιδευτούμε στον σωστό τρόπο αντιμετώπισής της. Ποιος όμως είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της ηλεκτρονικής απάτης; Η έγκυρη και συστηματική ενημέρωση.

Απευθυνόμενοι στους συναλλασσόμενους η καμπάνια αναφέρει: Με την ενημέρωσή μας σχετικά με τις δόλιες ηλεκτρονικές τακτικές, καλλιεργούμε εμείς οι ίδιοι μια κουλτούρα κυβερνοασφάλειας, όπου μαθαίνουμε να εντοπίζουμε τις κακόβουλες επιθέσεις με τη μορφή ειδοποιήσεων. Ειδοποιήσεων που επιζητούν την προσοχή μας, αλλά με πλήρη επίγνωση τις αγνοούμε για την προστασία μας. Ενημερώσου σήμερα για τα διάφορα είδη ηλεκτρονικής απάτης με όλο το ενημερωτικό υλικό της σελίδας μας και προστατεύσου.

Ποιες όπως είναι οι τυπολογίες απάτης στις ηλεκτρονικές πληρωμές και επενδύσεις; Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες. Η ΕΕΤ στην τελευταία της εκστρατεία μαζί με την MasterCard δίνουν απαντήσεις

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.