Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κοινή στρατιωτική άσκηση Αμερικανών και Κούρδων του SDF στην Χασάκα της Συρίας

  Οι αμερικανικές δυνάμεις και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν κοινή στρατιωτική εκπαίδευση τη Δευτέρα στη βάση Qasrek στ...

 



Οι αμερικανικές δυνάμεις και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν κοινή στρατιωτική εκπαίδευση τη Δευτέρα στη βάση Qasrek στη βόρεια περιοχή της Χασάκα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), αεροσκάφη, πυροβολικό και ζωντανά εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση και οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν εκρήξεις καθώς επιτέθηκαν στους εικονικούς στόχους.

Όπως αναφέρει το SOHR στην άσκηση συμμετείχαν και αεροσκάφη στο πλαίσιο των προσπαθειών για αύξηση της πολεμικής ετοιμότητας των δύο συμμάχων στη Συρία.



Από την άλλη πλευρά, το SOHR ανακοίνωσε ότι η αμερικανική αεράμυνα στη βάση Kharab al-Jayir κοντά στο Rimelan απέτρεψε μια νέα επίθεση από drones που υποστηρίζονται από ιρανικές ομάδες. Το drone καταρρίφθηκε πριν φτάσει στον προορισμό του.

Μάλιστα, ο ιστότοπος India Times ανέφερε τη Δευτέρα ότι σημειώθηκε μεγάλη επίθεση εναντίον της στρατιωτικής βάσης Αλ Ομάρ στη Συρία, όπου βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις. «Τουλάχιστον 30 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στη βάση», ανέφερε η ιστοσελίδα.

Η βάση Αλ Ομάρ βρίσκεται ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στη Συρία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου Al Mayadeen, η επίθεση σημειώθηκε από το εσωτερικό της Συρίας.



Πηγές του SOHR αναφέρουν ότι στις τελευταίες επιθέσεις, η στρατιωτική βάση των αμερικανικών δυνάμεων Αλ Ομάρ στα ανατολικά του Ντέιρ εζ Ζορ και η βάση Kharab Al-Jayir στη βόρεια περιοχή της Χασάκα, δέχθηκαν επίθεση από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

SOHR/India Times



The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.