Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα προφητικά λόγια του Ναβάλνι σε συνέντευξη το 2022: «Εάν με σκοτώσουν, σημαίνει ότι είμαστε πολύ δυνατοί»

   Με λόγια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προφητικά, ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε δώσει μια τολμηρή συνέντευξη το 2022, στο πλαίσιο ντοκιμαντέ...

  



Με λόγια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προφητικά, ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε δώσει μια τολμηρή συνέντευξη το 2022, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ που κέρδισε Όσκαρ.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε ξαφνικά σήμερα, ενώ κρατούνταν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, ως εχθρός του κράτους και ορκισμένος εχθρός του Βλαντίμιρ Πούτιν.



Δεδομένης της σκληρότητας του Πούτιν να εξοντώνει τους επικριτές και τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως ευρέως διαδίδεται, ο θάνατος του διασημότερου Ρώσου ακτιβιστή φαινόταν πάντα δεδομένος μετά την απόφασή του να επιστρέψει στη Μόσχα τον Ιανουάριο του 2021, ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας του στο Βερολίνο με δηλητηρίαση.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο οποίος πέθανε σήμερα, Παρασκευή, σε σωφρονιστική αποικία στον Αρκτικό Κύκλο, γνώριζε πολύ καλά την πιθανή μοίρα του -και μάλιστα άφησε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους υποστηρικτές του σε περίπτωση θανάτου του.

«Αν αποφασίσουν να με σκοτώσουν, σημαίνει ότι είμαστε απίστευτα δυνατοί»

Όπως παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ Navalny, του 2022, ο ακτιβιστής είπε ότι ήταν «πολύ προφανές» ότι ο θάνατός του θα ήταν σημάδι του φόβου του Πούτιν.

«Αν αποφασίσουν να με σκοτώσουν, σημαίνει ότι είμαστε απίστευτα δυνατοί. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη, να μην τα παρατήσουμε, να θυμόμαστε ότι είμαστε μια τεράστια δύναμη που καταπιέζεται από αυτούς τους κακούς τύπους. Δεν συνειδητοποιούμε πόσο δυνατοί είμαστε στην πραγματικότητα».

Ο Ναβάλνι έκλεισε με μια ρήση που συχνά αποδίδεται στον πολιτικό Έντμουντ Μπερκ: «Το μόνο πράγμα που είναι απαραίτητο για τον θρίαμβο του κακού είναι να μην κάνουν τίποτα οι καλοί άνθρωποι - οπότε μην είστε αδρανείς».

Η προφητική δήλωση του Ναβάλνι

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, στην προσπάθειά του να εντοπίσει τους ανθρώπους που τον δηλητηρίασαν τον Αύγουστο του 2020.

Το «Navalny» είναι ένα ντοκιμαντέρ-πορτρέτο ενός ηγέτη με πρόθεση για μεταρρύθμιση, ο οποίος δεν δείλιαζε με τίποτα, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης να επιστρέψει στην εχθρική Μόσχα μετά τη δηλητηρίασή του και να υποστεί τις μοιραίες συνέπειες.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.