Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

7 χαρακτηριστικά των ανθρώπων που στερήθηκαν τη στοργή όταν ήταν παιδιά

  Όλοι κουβαλούν μαζί τους το παρελθόν τους, αλλά για κάποιους το παρελθόν αυτό μπορεί να μην είναι γεμάτο με τρυφερότητα και ευχάριστες αν...

 



Όλοι κουβαλούν μαζί τους το παρελθόν τους, αλλά για κάποιους το παρελθόν αυτό μπορεί να μην είναι γεμάτο με τρυφερότητα και ευχάριστες αναμνήσεις.

Μπορεί εάν κοιτάξετε πίσω, στα πρώτα της ζωή σας, να δυσκολευτείτε να ανακαλέσετε μνήμες αγάπης και φροντίδας ή να αναρωτιέστε εάν οι εμπειρίες σας ήταν φυσιολογικές ή στερηθήκατε τη στοργή που θα έπρεπε να λάβετε.



Η παιδική ηλικία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός ανθρώπου. Η στοργή και η αγάπη από τους γονείς ή τους φροντιστές διαμορφώνουν την προσωπικότητα και την ψυχολογία μας. Η έλλειψή τους μπορεί να αφήσει σημάδια στην ενήλικη ζωή.

7 σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν έλλειψη στοργής στην παιδική ηλικία
  1. Δυσκολία στη δημιουργία στενών σχέσεων
  2. Υπερβολική ανεξαρτησία
  3. Συνεχής αναζήτηση έγκρισης
  4. Άρνηση στο σωματικό άγγιγμα
  5. Αισθάνεστε ότι δεν αξίζετε την αγάπη
  6. Υπερβολική στοργή
  7. Δυσκολία έκφρασης συναισθημάτων

Δυσκολία στη δημιουργία στενών σχέσεων

Η ανθρώπινη φύση μας ωθεί προς τη σύνδεση και την οικειότητα. Η δημιουργία και η διατήρηση στενών σχέσεων αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της ευημερίας μας.

Ωστόσο, για όσους στερήθηκαν στοργή στην παιδική τους ηλικία, μπορεί να είναι δύσκολο να αναπτύξουν στενές σχέσεις στην ενήλικη ζωή τους.

Έρευνα αναφέρεται σε αυτή την κατάσταση ως στυλ αποφυγής προσκόλλησης. Αυτός ο αγώνας δεν σχετίζεται με την προσπάθεια να κάνετε φίλους ή να είστε κοινωνικοί, έχει να κάνει με το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να είσαι ευάλωτος και συναισθηματικά διαθέσιμος.

Η απουσία στοργής στα πρώτα χρόνια της ζωής σας μπορεί να προκαλέσει τον φόβο της απόρριψης ή της εγκατάλειψης με αποτέλεσμα να διστάζετε να δημιουργήσετε δεσμούς που απαιτούν συναισθηματική οικειότητα.

Υπερβολική ανεξαρτησία

Ενώ η ανεξαρτησία θεωρείται συχνά ως ένα θετικό χαρακτηριστικό, ένα ακραίο επίπεδο της θα μπορούσε να είναι σημάδι στέρησης της στοργής στην παιδική ηλικία.

Πολλές φορές τα παιδιά που δεν λαμβάνουν πολλή στοργή μαθαίνουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον εαυτό τους κατά την ενηλικίωσή τους με συνέπεια την αίσθηση υπερβολικής ανεξαρτησίας.

Οι ειδικοί προτείνουν ότι η υπερ-ανεξαρτησία εμφανίζεται ως μηχανισμός αντιμετώπισης ενός παιδικού τραύματος, που συχνά προέρχεται από την παραμέληση.

Όταν οι γονείς δεν ανταποκρίνονται στις συναισθηματικές ανάγκες ενός παιδιού, το παιδί μπορεί να αναπτύξει την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι είναι αναξιόπιστοι, με αποτέλεσμα να βασίζεται αποκλειστικά στον εαυτό του καθώς μεγαλώνει.

Συνεχής αναζήτηση έγκρισης

Εάν αναζητάτε πάντα επικύρωση ή έγκριση από άλλους, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι στερηθήκατε τη στοργή κατά τη διάρκεια της παιδικής σας ηλικίας.

Η έλλειψη συναισθηματικής ζεστασιάς και έγκρισης στα πρώτα σας χρόνια μπορεί να δημιουργήσει ένα κενό που προσπαθείτε να γεμίσετε αναζητώντας συνεχώς την αναγνώριση από τους άλλους.

Αυτή η λαχτάρα για επικύρωση μπορεί μερικές φορές να σας οδηγήσει να προσπαθείτε συνεχώς να ευχαριστήσετε τους άλλους ανθρώπους, συχνά εις βάρος των δικών σας αναγκών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αξία σας δεν καθορίζεται από την έγκριση ή την αποδοκιμασία των άλλων. Η αναγνώριση αυτού του χαρακτηριστικού μπορεί να είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την αποδοχή του εαυτού σας και την ανάπτυξη μιας πιο υγιούς αυτοεκτίμησης. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.