Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκόπια: Ο Έλληνας ΥΠΕΞ λέει ότι «δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς η Συμφωνία των Πρεσπών»

   Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια διεθνής συμφωνία, έχει την ισχύ όλων των νομικών διατάξεων και δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς από κανέ...

  



Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια διεθνής συμφωνία, έχει την ισχύ όλων των νομικών διατάξεων και δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς από κανένα από τα μέρη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως και στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη για την ελληνική τηλεόραση «Αντένα», έτσι και από τη Βουλή σήμερα το πρωί,απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση,είπε ο ανταποκριτής του ΜΙΑ από την Αθήνα.






Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε έγκαιρα απόψεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών για τα σημεία που θεωρούν προβληματικά, αλλά τόνισε ότι πλέον δεν μπορεί να τροποποιηθεί και η Ελλάδα ακολουθεί συνεπή και αυστηρή τήρηση.

«Έχω τονίσει συνεχώς ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια διεθνής συμφωνία. Ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και όπως ορίζει το Σύνταγμα, η παρούσα Συμφωνία υπερισχύει κάθε άλλης νομικής διάταξης, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να τροποποιηθεί μονομερώς από κανένα από τα μέρη. Η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε έγκαιρα τις θέσεις της για τα σημεία που ήταν προβληματικά στη Συμφωνία των Πρεσπών. Άμεσα επεσήμανε ότι θα υπάρξουν προβλήματα και στην υλοποίηση. Σήμερα είμαστε συνταγματικά υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε αυτή τη Συμφωνία και η μονομερής αλλαγή δεν είναι δυνατή. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε και κάνει η Ελλάδα είναι να ακολουθεί συνεπής και αυστηρή συμμόρφωση», σημείωσε ο Γεραπετρίτης από τη Βουλή, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση.

Για την υποχρέωση αλλαγής διαβατηρίων και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων έως τις 12 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σημείωσε ότι υπάρχουν σαφείς διατάξεις και προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι αυστηρό ως προς τις πρόνοιες της Συμφωνίας των Πρεσπών και η Ελλάδα θα επιμείνει στην πιστή τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν.

Για τα τρία μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία που δεν έχουν ακόμη εγκριθεί προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, ο Γεραπετρίτης είπε ότι «εξαρτώνται απόλυτα από την πιστή και αυστηρή τήρηση των προνοιών της Συμφωνίας των Πρεσπών».



The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.