Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

  Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», που επιτρέπε...

 



Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», που επιτρέπει τον πολιτικό γάμο σε ομόφυλα ζευγάρια.

Δείτε ΕΔΩ το νομοσχέδιο



Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Κοινοβουλίου, η συζήτηση του σχεδίου νόμου ξεκινά την προσεχή Δευτέρα στις αρμόδιες επιτροπές.

Συγκεκριμένα, θα συνεδριάζουν από κοινού οι επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας από 5 έως και 12 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση 14 και 15 Φεβρουαρίου. Η τελική ψήφιση αναμένεται με ενδιαφέρον το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου.

Εισηγητής εκ μέρους της κυβέρνησης έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ενώ για την ΚΟ της ΝΔ θα τοποθετηθεί η κυρία Μαρία Συραγγέλα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Κώστας Τσιάρας. Εισηγήτρια για τον ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα και ειδικός αγορητής για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παύλος Χρηστίδης.

Το νομοσχέδιο έχει συνολικά 15 άρθρα, με τα πρώτα δύο να καταγράφουν τον σκοπό και το αντικείμενο των προωθούμενων διατάξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.