Μία ακόμα έρευνα που θα προσπαθήσει να σε πείσει να συνοδεύσεις το μπιφτέκι σου με βραστά λαχανικά. Αυτή τη φορά η έρευνα μας έρχεται α...
Μία ακόμα έρευνα που θα προσπαθήσει να σε πείσει να συνοδεύσεις το μπιφτέκι σου με βραστά λαχανικά.
Η έρευνα έδειξε πως όσοι τρώνε τηγανητά σε εβδομαδιαία βάση, έχουν 28% μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρού καρδιαγγειακού περιστατικού, 22% μεγαλύτερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και 37% για καρδιακή ανεπάρκεια. Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα που αφορούν την ποσότητα των τηγανητών φαγητών που καταναλώνονται. Κάθε αύξηση κατά 114 γραμμάρια της εβδομαδιαίας πρόσληψης αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια αυξάνεται κατά 3%, 2% και 12% αντίστοιχα.
Η πηγή του κακού δεν είναι άλλη από τα λίπη που περιέχουν τα τηγανητά. Το τηγάνισμα κάνει τις τροφές πλούσιες σε τρανς λιπαρά λόγων των υδρογονωμένων φυτικών ελαίων στα οποία τηγανίζονται. Σαν να μην έφτανε αυτό, το τηγάνισμα δημιουργεί και άλλες ενώσεις οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές σε ζωτικά όργανα. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πολλά τηγανητά φαγητά γίνεται κατάχρηση του αλατιού αυξάνοντας εκθετικά την επιβλαβή τους συμπεριφορά προς τον οργανισμό μας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.