Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Γαλλία κατηγορεί τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας ότι βρίσκεται πίσω από την αντισημιτική εκστρατεία

   Δύο πολίτες της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, που σχεδίασαν το «Αστέρι του Δαβίδ» σε ένα κτίριο στο Παρίσι, φέρεται να έδρασαν κατ’ εντολή ...

  



Δύο πολίτες της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, που σχεδίασαν το «Αστέρι του Δαβίδ» σε ένα κτίριο στο Παρίσι, φέρεται να έδρασαν κατ’ εντολή της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας – FSB.



Η Γαλλία κατηγόρησε σήμερα τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας ότι βρίσκεται πίσω από την αντισημιτική εκστρατεία του περασμένου έτους, όταν πολλά κτίρια στη γαλλική πρωτεύουσα και τα προάστια της σημαδεύτηκαν με το αστέρι του Δαβίδ, σύμφωνα με το France 24.

Περισσότερα από 60 τέτοια γκράφιτι βρέθηκαν στη μητρόπολη εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τα σχέδια να ερμηνεύονται ως απειλή για τους Εβραίους.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ένα ζευγάρι Μολδαβών συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε και ο φερόμενος ως διοργανωτής, φιλορώσος Μολδαβός επιχειρηματίας.

Γάλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι η επιχείρηση ηγήθηκε από την 5η Διεύθυνση της FSB που διεξάγει διεθνείς επιχειρήσεις.

Οι δύο ύποπτοι, ένας 33χρονος άνδρας και μια 29χρονη γυναίκα, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό διοικητική κράτηση στα τέλη Οκτωβρίου 2023, κατηγορούμενοι για «σοβαρή υποβάθμιση που διαπράχθηκε λόγω εθνικότητας ή θρησκείας».

Η Le Monde ανέφερε ότι η υποτιθέμενη επιχείρηση της FSB ήταν μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας παραπληροφόρησης που στόχευε επίσης την Πολωνία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Αυστρία.

France24

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.