Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Ο Ερντογάν υποστήριξε τη Σαρία και τις σημαίες του Χαλιφάτου

   Σε ομιλία του στην Τελετή Αποφοίτησης Υποψηφίων Θρησκευτικών Αξιωματούχων της 1ης Τρίτης Προεδρίας της Θρησκευτικής Ακαδημίας, ο Πρόεδρο...

  



Σε ομιλία του στην Τελετή Αποφοίτησης Υποψηφίων Θρησκευτικών Αξιωματούχων της 1ης Τρίτης Προεδρίας της Θρησκευτικής Ακαδημίας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας και Πρόεδρος του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε τις ομάδες που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Σαρία στους διαδρόμους του δικαστηρίου και άνοιξαν τη σημαία του χαλιφάτου στις συγκεντρώσεις, γράφει η τουρκική εφημερίδα Sozcu.



Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζοντας τη Σαρία (Ισλαμικός Νόμος αντί του Κρατικού) τόνισε ότι η μη παραδοχή της Σαρία είναι εχθρότητα προς τη μουσουλμανική θρησκεία.

«Υπάρχει εχθρότητα προς τη σαρία κάτω από διαφορετικές μάσκες. Η εχθρότητα προς τη σαρία, η οποία αντιπροσωπεύει το σύνολο των κανόνων του Ισλάμ για τη ζωή, είναι ουσιαστικά εχθρότητα προς την ίδια τη θρησκεία. Το να πιστέψεις ή να μην πιστέψεις, να ζήσεις ή να μην ζήσεις, είναι φυσικά θέμα επιλογής. Αλλά η κριτική στις εντολές της θρησκείας είναι άλλο θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εχθροί της Σαρία έχουν άγνοια

Ο Ερντογάν εξέφρασε την αντίθεσή του σε δικηγόρους που υπεραμύνονται τους πολίτες βάσει των νόμων και όχι του ισλαμικού νόμου, κυρίως στο οικογενειακό δίκαιο.

«Υπάρχουν ορισμένοι δικηγορικοί σύλλογοι σε αυτή τη χώρα που είναι υπεύθυνοι για την προστασία του νόμου, μπορούν να υποβάλουν ποινική μήνυση σχετικά με τον Λόγο του Ταουχίντ. Μπορεί να προσβάλουν εκατομμύρια πολίτες μου αποκαλώντας τους αντιδραστικούς.

»Παρόλο που ο αριθμός τους είναι μικρός, η βάση της απερισκεψίας που επιδεικνύεται απέναντι στη σαρία σε ορισμένους κύκλους στην Τουρκία είναι η άγνοια και η έλλειψη γνώσης. Με λύπη βλέπουμε ότι τουλάχιστον κάποιοι στη χώρα μας πνίγονται στο σκοτάδι της άγνοιας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος προς τους μελλοντικούς ιμάμηδες.



The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.