Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πιθανή νίκη του Τράμπ θα ενισχύσει τη θέση της Τουρκίας»... λέει η Hürriyet.

  Η πιθανή νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ενδέχεται να ωθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει τις σχέσεις με ...

 



Η πιθανή νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ενδέχεται να ωθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει τις σχέσεις με την Τουρκία, όσον αφορά την εντατικοποίηση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσής της. Αυτό θα οδηγήσει στην ενίσχυση της θέσης της Άγκυρας στην Ευρώπη, γράφει η εφημερίδα Hürriyet.



«Η πιθανή εκλογή του Τραμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ πιθανότατα θα έχει κρίσιμες συνέπειες για την Τουρκία, δεδομένων των πρόσφατων αμφιλεγόμενων δηλώσεών του για το μέλλον του ΝΑΤΟ.

Είναι απίθανο η ΕΕ, η οποία θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη δική της ασφάλεια έναντι της Ρωσίας, να μπορέσει να αγνοήσει εντελώς την Τουρκία, η οποία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ.

Από το δεδομένο αυτό προκύπτει η ανάγκη αναμόρφωσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ. Ένα τέτοιο σενάριο θα οδηγήσει σε ενίσχυση της θέσης της Τουρκίας σε σχέση με την Ευρώπη», σημειώνει ο αρθρογράφος της Hürriyet, Σεντάτ Εργκίν

Σύμφωνα με το άρθρο, η Τουρκία, κατά την εφαρμογή του «σεναρίου Τραμπ», θα χρειαστεί να εξετάσει αρκετά θέματα που σχετίζονται με τη δική της ασφάλεια.

«Η Τουρκία απολαμβάνει την ομπρέλα ισχυρής αποτροπής σύμφωνα με το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ.

Εάν μια τέτοια εγγύηση εξαφανιστεί ή καταστεί αβέβαιη, η Τουρκία μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσει ολόκληρο το αμυντικό της δόγμα», τονίζει ο δημοσιογράφος.

Ο Τραμπ έχει εκφράσει στο παρελθόν τη δυσαρέσκειά του για τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και, εάν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, απείλησε να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν φέρουν μεγαλύτερη οικονομική ευθύνη για τη δική τους ασφάλεια.


The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.