Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολεμικό Ναυτικό: Σε εξέλιξη οι εργασίες επισκευής των περιπολικών Island

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επισκευής των περιπολικών σκαφών της κλάσης ISLAND, τα οποία αποκτήθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό. Σ...





Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επισκευής των περιπολικών σκαφών της κλάσης ISLAND, τα οποία αποκτήθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό. Συνολικά παρελήφθησαν τέσσερα σκάφη της κλάσης ISLAND, έναντι τιμήματος 43 εκατομμυρίων ευρώ. Τα σκάφη αποκτήθηκαν στη κατάσταση “as is where is” από το Αμερικανικό Ναυτικό και πλήρως απογυμνωμένα από πλευράς ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Κατά τη παρούσα φάση τα σκάφη της κλάσης ISLAND βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας και εκτελούν σωρεία εργασιών μηχανολογικής και ηλεκτρολογικής φύσεως προκειμένου να καταστούν αξιόπλοα.



Παράλληλα, από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού έχει προγραμματιστεί επιπλέον οικονομική δαπάνη για την εγκατάσταση σύγχρονων ηλεκτρονικών και επικοινωνιακών μέσων καθώς και οπλικών συστημάτων. Η σημερινή μας επίσκεψη στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε τα τέσσερα σκάφη της κλάσης ISLAND εκ του σύνεγγυς:

Υπενθυμίζεται πως την τρίτη 4 Ιουλίου 2023 κατέπλευσαν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας ρυμουλκούμενα από τον εμπορικό λιμένα Κερατσινίου, τα δύο εκ των τεσσάρων, υπό πρόσκτηση Παράκτιων Περιπολικών (ΠΠ), τύπου «ISLAND».

Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμόν 69, της 24 ης συνεδρίασης της ολομέλειας του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) την Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023, καθορίσθηκαν τα ονόματα των τεσσάρων Παράκτιων Περιπολικών τύπου «ISLAND», τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, ως ακολούθως:

Νο1: P197 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β΄ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νο2: P198 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Α΄ ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νο3: P288 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β΄ ΛΙΑΣΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Νο4: P289 – ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.