Το ελαιόλαδο έχει κερδίσει επάξια τη θέση του στις κουζίνες ανά τον κόσμο ως πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής. Το ελαιόλαδο είνα...
Το ελαιόλαδο έχει κερδίσει επάξια τη θέση του στις κουζίνες ανά τον κόσμο ως πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής. Το ελαιόλαδο είναι το συνιστώμενο από τους διατροφολόγους μαγειρικό λάδι αφού είναι πλούσιο σε «καλά» λιπαρά και σε αντίθεση με άλλα μαγειρικά έλαια, προσφέρει μια ποικιλία μικροθρεπτικών συστατικών όπως κάλιο και βιταμίνη Κ.
Προσοχή στην κατανάλωσήΗ χωρίς έλεγχο κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπία στην ενεργειακή πρόσληψη, προκαλώντας αύξηση βάρους με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται, λέει η Winstead. Μία κουταλιά της σούπας περιέχει περίπου 119 θερμίδες και 13,5 γραμμάρια λιπαρά. Αυτό μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, συνεπώς η κατανάλωσή του και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.
Είναι σημαντικό να συζητάμε πάντα με το διατροφολόγο μας που γνωρίζει με ακρίβεια και μπορεί να μας καθοδηγήσει κατάλληλα όσον αφορά την πρόσληψή του, αναφέρει η Winstead.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.