Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σόφια: Το ΥΠΕΞ επικρίνει τις δηλώσεις πολιτικών των Σκοπίων για τη Βουλγαρία

   Ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Σόφια κλήθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά...

  



Ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Σόφια κλήθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με πρόσφατα δημόσια σχόλια πολιτικών από τη γειτονική χώρα και ψευδείς δηλώσεις τους σχετικά με τη Βουλγαρία, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων- BTA.



Το Υπουργείο Εξωτερικών αντιτίθεται κατηγορηματικά στην προσπάθεια εμπλοκής της Βουλγαρίας και των διμερών μας σχέσεων στον εσωτερικό πολιτικό διάλογο στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας.

Η Βουλγαρία διατηρεί σταθερά εποικοδομητικό τόνο και απέχει από το να σχολιάσει τις συνεχείς προκλήσεις στον δημόσιο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας. Το κάνει με την κατανόηση ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα εποικοδομητικό περιβάλλον για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και ένα περιβάλλον δημόσιας ηρεμίας προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Δυστυχώς, είναι προφανές ότι αυτές οι προσπάθειες της Βουλγαρίας δεν γίνονται κατανοητές και δεν εκτιμώνται από ορισμένους παράγοντες στα Σκόπια, οι οποίοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως δικαιολογία για την έλλειψη προόδου ενώπιον των πολιτών της, τονίζει η ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών.



Ο επικεφαλής του VMRO DPMNE στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του VMRO DPMNE των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι δήλωσε δημόσια ότι «η Βουλγαρία εισήγαγε αδικαιολόγητα εμπόδια που επηρέασαν αρνητικά την προσέγγιση μας στην ΕΕ».

Πρόσθεσε: «δεσμευόμαστε να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα μέσω διαλόγου και αμοιβαίου σεβασμού, είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η διαδικασία απαιτεί αμοιβαιότητα», όπως αναφέρει το Kanal5 των Σκοπίων.


The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.