Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα τελευταία δεδομένα των ελληνικών προτάσεων εκσυγχρονισμού των αρμάτων Leopard-2, Leopard-1A5, των ΤΟΜΠ και των M-1117 του Ελληνικού Στρατού

   Η EODH είναι από τις λίγες εταιρίες στο χώρο της άμυνας, σε παγκόσμιο επίπεδο, που έχουν την τεχνογνωσία να παράγουν εξελιγμένου τύπου θ...

  



Η EODH είναι από τις λίγες εταιρίες στο χώρο της άμυνας, σε παγκόσμιο επίπεδο, που έχουν την τεχνογνωσία να παράγουν εξελιγμένου τύπου θωρακίσεις. Θωρακίσεις που προστατεύουν σήμερα οχήματα όπως τα κορυφαία άρματα μάχης Leopard 2A7, τεθωρακισμένα τύπου Boxer και PUMA του νέου ΤΟΜΑ Lynx KF-41 ως κύριοι προμηθευτές της KMW και της Rheinmetall. Παράλληλα όμως έχει αναπτύξει ολοκληρωμένες λύσεις αναβάθμισης για τα τεθωρακισμένα οχήματα του Ε.Σ. καθώς και το όχημα ΟΠΛΙΤΗΣ, ένα πολύ αξιόλογο θωρακισμένο όχημα 4×4 πολλαπλών ρόλων.

Θωρακισμένο όχημα πολλαπλών ρόλων 4×4 ΟΠΛΙΤΗΣ σχεδίασης και κατασκευής EODH

Οι κύριες τεχνολογίες τις οποίες έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η εταιρία είναι:

α) σπονδυλωτή διπλού τύπου (παθητική/ενεργητική) θωράκιση νέας γενιάς ASPIS Modular NG, η οποία μπορεί να προσαρμοσθεί σε οποιονδήποτε τύπο άρματος και τεθωρακισμένου οχήματος προσφέροντας προστασία απέναντι στις υφιστάμενες και μελλοντικές απειλές.

β) αντιθραυσματική θωράκιση (spall liner), βασισμένη σε υλικά νέας γενιάς κατασκευασμένα από υψηλής αντοχής ίνες τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία σε σύγκριση με τις υπάρχοντες επενδύσεις, μεγαλύτερη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και χαμηλό βάρος.

γ) λύσεις αντιναρκικής προστασίας χαμηλού βάρους από νανοϋλικά, υψηλής αντοχής και αποτελεσματικότητας.

δ) σύστημα ενεργητικής προστασίας για άρματα και τεθωρακισμένα.

Τα κύρια προγράμματα στα οποία συμμετέχει η EODH είναι η κατασκευή και παράδοση στην γερμανική KMW των συλλογών θωρακίσεως για τα νέας κατασκευής και υπό αναβάθμιση άρματα τύπου Leopard 2 καθώς και για τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα Boxer 8×8 καθώς και τα ερπυστριοφόρα ΤΟΜΑ PUMA.

Το μεγάλο ενδιαφέρον όμως είναι, οι προτάσεις αναβάθμισης για άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα που έχει αναπτύξει η EODH σε συνεργασία με εξειδικευμένους Εταίρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προτάσεις που αν εφαρμοστούν θα αποτελέσουν “value for money” για τον Ε.Σ. ενώ θα επιτρέψουν την πλήρη αξιοποίηση του υφιστάμενου στόλου αρμάτων και τεθωρακισμένων με κλάσμα του κόστους αγοράς ενός νέου οχήματος.

Leopard 1A5

Ο Ε.Σ. ως ο μεγαλύτερος χρήστης του συγκεκριμένου άρματος αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιονομικά, τις τεράστιες ανάγκες των Ε.Ε.Δ. στο σύνολό τους αλλά και την αναβαθμισμένη απειλή καταλαβαίνουμε ότι η όποια σκέψη αντικατάστασης των αρμάτων αυτών είναι από ουτοπική έως αδύνατη. Μοναδική λύση ώστε όλα τα Leopard 1A5 του Ε.Σ. να θεωρηθούν πλήρως αξιόμαχα καλύπτοντας τις ανάγκες των μονάδων σε αριθμούς είναι η αναβάθμιση των ικανοτήτων του άρματος για να μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο μελλοντικό πεδίο της μάχης.

Την ανάγκη αυτή ήρθε να καλύψει η EODH με την ολοκληρωμένη πρόταση αναβάθμισης που υπέβαλε στους Έλληνες επιτελείς. Όπως μας εξήγησαν από την εταιρία πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση η οποία όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού αλλά μετατρέπει το άρμα σε άρμα 3ης γενιάς με δυνατότητες εφάμιλλες των νέας γενιάς αρμάτων, εκτός της ισχύος πυρός λόγω του μικρότερου διαμετρήματος. Ουσιαστικά από το άρμα μένει μόνο το σκάφος και ο πύργος με την βασική θωράκιση και από και πέρα ξεκινάει και χτίζεται ένα νέο άρμα, με νέα ηλεκτρικά, νέο κινητήρα, νέο κιβώτιο μετάδοσης κίνησης, νέα ηλεκτρονικά, νέα σκοπευτικά και τη νέα γενιάς σπονδυλωτή θωράκιση ASPIS NG. Επομένως όχι μόνο αναβαθμίζεται η αποτελεσματικότητα του άρματος αλλά αντιμετωπίζονται και όλα τα προβλήματα παλαιότητας υλικού. Η πρόταση της EODH προσφέρει αναβάθμιση του άρματος στους τέσσερις βασικούς τομείς. Την θωράκιση, την ισχύ πυρός, την κινητικότητα και διασυνδεσιμότητα του άρματος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.