Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνικά μαχητικά RAFALE F3R της 332Μ / 114ΠΜ στη Νοτιοδυτική Γαλλία για την άσκηση «VOLFA 2024»

  Ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην επιχειρησιακή αξιοποίηση των μαχητικών Rafale F3R της Πολεμικής Αεροπορίας θα καταγραφεί την επόμενη εβδο...

 



Ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην επιχειρησιακή αξιοποίηση των μαχητικών Rafale F3R της Πολεμικής Αεροπορίας θα καταγραφεί την επόμενη εβδομάδα καθώς θα εκτελέσουν την πρώτη αποστολή τους εκτός Ελλάδας.

Συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα στην αεροπορική βάση Mont-de-Marsan / BA (Base Aérienne) 118 στη νοτιοδυτική Γαλλία, τέσσερα μαχητικά Rafale F3R της 332 Μοίρας «ΓΕΡΑΚΙ» της 114 Πτέρυγας Μάχης θα συμμετάσχουν στην πολυεθνική άσκηση «VOLFA 2024» που διοργανώνει η Αεροδιαστημική Δύναμη της Γαλλίας (Armée de l’air et de l’espace) που θα διαρκέσει έως τις 28 Μαρτίου 2024.



Σύμφωνα με ανοικτές πηγές στην αεροπορική βάση Mont-de-Marsan / BA 118 εδρεύει η 30η Πτέρυγα Διώξεως (30e Escadre de chasse), που επιχειρεί μαχητικά Rafale Β και C σε τακτικούς ρόλους. Στην πτέρυγα υπάγονται δύο μοίρες διώξεως με ιστορία 80 και πλέον ετών:

>η Régiment de Chasse 2/30 Normandie-Niémen που συγκροτήθηκε το 1942 και επιχειρεί μαχητικά Rafale C, και

>η Escadron de Chasse 3/30 Lorraine που συγκροτήθηκε το 1940 και η οποία επίσης επιχειρεί μαχητικά Rafale C.

Επίσης στην ίδια αεροπορική βάση εδρεύουν κέντρα εκπαίδευσης αεράμυνας και αεροπορικού ελέγχου και η Escadron de chasse et d’expérimentation 1/30 Côte d’Argent (μοίρα διώξεως και πειραματισμού) που επιχειρεί μαχητικά Mirage 2000 και Rafale και η οποία υπάγεται στο CEAM (Centre d’expertise aériennes militaires: στρατιωτικό κέντρο αεροπορικής τεχνογνωσίας), τον φορέα δοκιμών της Αεροδιαστημικής Δύναμης της Γαλλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.