Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικά μέσα: Η Ελλάδα θα φτιάξει θόλο αντί UAV, είπε ο Δένδιας

    Αξιοσημείωτη δήλωση για τα τουρκικά UAV Bayraktar TB-2 έκανε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, γράφουν σήμερα τα τουρκικά media....

   



Αξιοσημείωτη δήλωση για τα τουρκικά UAV Bayraktar TB-2 έκανε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, γράφουν σήμερα τα τουρκικά media.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, αναφέροντας ότι θα κατασκευάσει θόλο αντι- UAV για την προστασία του ελληνικού εδάφους, δήλωσε ότι συνέλεξε πληροφορίες για τα τουρκικά UAV Bayraktar TB-2 κατά την επίσκεψή του στην Αρμενία.



Σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική, ο Δένδιας είπε ότι θα μεταρρυθμίσουν τον ελληνικό στρατό και θα αναπτύξουν τα δικά τους προγράμματα αμυντικής τεχνολογίας.

Σημειώνοντας ότι η γεωπολιτική αβεβαιότητα στον κόσμο και την περιοχή έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια και ότι η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για κάθε είδους σενάρια, ο Δένδιας είπε στον δημοσιογράφο:

«Η Ουκρανία έδειξε ότι τα UAV και τα συστήματα αντι-UAV θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε πολέμους του 21ου αιώνα. Η γειτονική Τουρκία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτόν τον τομέα. Ποια είναι η κατάσταση της Ελλάδας;»

Απάντησε στην ερώτηση ως εξής, αναφερόμενος στη χρήση UAV Bayraktar από το Αζερμπαϊτζάν:

«Είναι σαφές ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα έχουν αλλάξει τους πολέμους σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στην Αρμενία, απέκτησα ολοκληρωμένες πληροφορίες για το πώς χρησιμοποιούνται τα UAV στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Όπως γνωρίζετε, ο στρατός αυτής της χώρας δέχτηκε επίθεση από έναν στρατό που χρησιμοποιεί ευρέως UAV, συμπεριλαμβανομένων των Bayraktars.

Θα εργαστούμε με την Αρμενία για αμυντική συνεργασία.

Η Ελλάδα εργάζεται για να ενισχύσει την ικανότητά της στον τομέα αυτό.

«Θα κατασκευάσουμε έναν θόλο κατά των UAV που θα καλύπτει το ελληνικό έδαφος», δήλωσε.


The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.