Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιδού τι θα κάνει η Ελλάδα για τις τουρκικές παρεμβολές στον Έβρο (vid.)

   Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρεται στο θέμα της παρεμβολής τουρκικών και βουλγαρικών ραδιοφωνικό σταθ...

  




Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρεται στο θέμα της παρεμβολής τουρκικών και βουλγαρικών ραδιοφωνικό σταθμό στον Έβρο που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να μεταδοθεί καθαρά ή και καθόλου το σήμα των ελληνικών ραδιοσταθμών. 



Σημειώνει ότι είναι ένα πρόβλημα ετών το οποίο δυστυχώς δεν επιλύθηκε και ότι τώρα εκπονείται σχεδιασμός δύο ταχυτήτων για την επίλυση του ζητήματος. Όπως αναφέρει “… η κυβέρνηση προωθεί δυο λύσεις για το θέμα αυτό.

Μια πιο άμεση, που είναι η νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία θα επιτρέψει στους σταθμούς που δεν μπορούν να εκπέμψουν από πρωτεύουσα θέση να εκπέμψουν από δευτερεύουσα θέση, ώστε να μεταδίδουν απρόσκοπτα και ελεύθερα χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα τους. 

Η δεύτερη έχει να κάνει με τις διαδικασίες για το ψηφιακό σήμα, το οποίο θα επιτρέψει σε ακόμη περισσότερους σταθμούς με χαμηλότερα κόστη μεγαλύτερη εμβέλεια και προστασία του περιβάλλοντος να μπορέσουν νέοι πομποί νέας γενιάς και νέας τεχνολογίας να μην επιτρέπουν καμιά παρεμβολή από γειτονικές χώρες και έτσι μεσοπρόθεσμα να λύσουμε το θέμα.” Το θέμα δεν είναι απλά τεχνικό και τακτοποίησης του ραδιοφωνικού τοπίου, αλλά έχει προφανείς εθνικές προεκτάσεις και παραμέτρους εθνικής ασφαλείας.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.