Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βρήκαν άλλα τρία πτώματα Ισραηλινών ομήρων, ανάμεσά τους του συντρόφου της Σάνι Λουκ

  Τα πτώματα τριών ακόμα ομήρων εντόπισαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη βόρεια Γάζα, το βράδυ της Πέμπτης και τα μετέφεραν στο Ισραήλ. Ανάμεσά ...

 


Τα πτώματα τριών ακόμα ομήρων εντόπισαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη βόρεια Γάζα, το βράδυ της Πέμπτης και τα μετέφεραν στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους είναι αυτό του 30χρονου Οράιον Χερνάντεζ Ράντου, συντρόφου της Γερμανοϊσραηλινής Σάνι Λουκ, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε τούνελ του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια, την περασμένη εβδομάδα. Τα άλλα δύο πτώματα ανήκουν στον 42χρονο Χανάν Γιαμπλόνκα και στον 59χρονο Μιχέλ Νισενμπάουμ. 

Οι τρεις άνδρες δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, στο Μεφαλσίμ, κοντά στον τόπο της σφαγής στο μουσικό φεστιβάλ Σουπερνόβα, που έγινε στο Ρεϊμ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Μέχρι πριν λίγες ημέρες, οι Ισραηλινοί θεωρούσαν ότι οι τρεις άνδρες απήχθησαν ζωντανοί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν πρόσφατα, είχαν σκοτωθεί στο Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι είχαν μεταφέρει τα πτώματα στη Γάζα. 

Από αριστερά: Ο Μιχέλ Νίσενμπαουμ, ο Οράιον Χερνάντεζ Ράντου και ο Χανάν Γιαμπλόνκα

 Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Γαλλομεξικανός Ράντου και ο Γιαμπλόνκα βρίσκονταν και αυτοί στο φεστιβάλ, από όπου είχαν διαφύγει στη διάρκεια της επίθεσης και έφτασαν στο γειτονικό Μεφαλσίμ, μαζί με την Λουκ και άλλα άτομα, που βρέθηκαν δολοφονημένα στη Γάζα.

 Ο Νίσενμπαουμ σκοτώθηκε και αυτός από την Χαμάς στο Μεφαλσίμ μαζί με τους υπόλοιπους ομήρους, αλλά δεν ήταν στο φεστιβάλ. Οδηγούσε προς την στρατιωτική βάση κοντά στο Ρεϊμ, για να πάρει την εγγονή του, η οποία έμενε μαζί με τον γαμπρό του, που ήταν αξιωματικός του στρατού. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF), τα τρία πτώματα ανασύρθηκαν σε κοινή επιχείρηση με την υπηρεσία πληροφοριών Σιν Μπετ, μετά από ακριβείς πληροφορίες που είχαν λάβει τις τελευταίες ημέρες. 

Μεταφέρθηκαν το βράδυ σε ισραηλινό ιατροδικαστικό ινστιτούτο, όπου έγινε η αναγνώρισή τους και στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι οικογένειές τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.