Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεχόμαστε επίθεση ιών! Προσοχή στα παιδιά μας για τον παρβοϊό!

 Ένα κοριτσάκι μόλις 3,5 ετών έφυγε από τη ζωή από οξεία μυοκαρδίτιδα, καθώς νοσούσε από παρβοϊό. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλον...


 Ένα κοριτσάκι μόλις 3,5 ετών έφυγε από τη ζωή από οξεία μυοκαρδίτιδα, καθώς νοσούσε από παρβοϊό. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του Απριλίου.

Σε έγγραφό του ο ΕΟΔΥ ανέφερε πως εκτός από το κοριτσάκι, σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν ακόμη 11 κρούσματα που σχετίζονται με τον παιδικό σταθμό που πήγαινε η μικρή. Μάλιστα, ένα εξ αυτών εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για έναν κοινό ιό που, ωστόσο, χρειάζεται προσοχή. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου εξήγησε ότι πρόκειται για έναν ιό που υπάρχει εδώ και χρόνια, ο οποίος εμφανίζει συμπτώματα ήπιας λοίμωξης, αναφέροντας παράλληλα και τις επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν.

«Είναι ένας ιός που υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, δεν είναι κάτι καινούργιο. Πάντα βλέπαμε παρβοϊούς και πάντα βλέπαμε τη λεγόμενη πέμπτη νόσο. Ιλαρά, ερυθρά, ανεμοβλογιά, οστρακιά, είχαμε και την πέμπτη νόσο που οφειλόταν σε αυτόν τον ιό. Σε έναν ιό κυτταροτοξικό, Β19, έτσι λέγεται. Όταν κολλήσει κάποιο άτομο, κολλάει από ανθρώπους σε ανθρώπους γιατί υπάρχει και παρβοϊός που κολλάει στις γάτες και στους σκύλους. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Αν κολλήσει 1 με 2 εβδομάδες παρουσιάζεις μια ήπια λοίμωξη, σαν ένα κοινό κρυολόγημα -μυαλγία, πονοκέφαλο. Αυτό που κάνει το χαρακτηριστικό είναι ότι βγάζει ένα εξάνθημα στο πρόσωπο σαν να έχω δεχθεί μια έντονη σφαλιάρα, ένα ράπισμα»,.

Να φανταστείτε όλος ο ενήλικος πληθυσμός να το έχει περάσει γι αυτό έχουμε αντισώματα της τάξης του 60%. Ένα ποσοστό 20-30% και μάλιστα των γυναικών δεν το έχει περάσει», είπε ο παιδίατρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.