Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιούλιος 1943: Το προδοτικό ΚΚΕ υπογράφει το Σύμφωνο του Πετριτσίου και παραχωρεί Μακεδονία και Θράκη στους Βουλγάρους!

 Τέτοιες μέρες του 1943, μια ακόμα προδοσία προστίθεται στο βαρύ ποινικό μητρώο του ΚΚΕ! Πρόκειται για το Σύμφωνο του Πετριτσίου, με το Κ.Κ....


 Τέτοιες μέρες του 1943, μια ακόμα προδοσία προστίθεται στο βαρύ ποινικό μητρώο του ΚΚΕ! Πρόκειται για το Σύμφωνο του Πετριτσίου, με το Κ.Κ. Βουλγαρίας, το οποίο υπέγραψε για λογαριασμό του ΚΚΕ, το ηγετικό του στέλεχος, Γιάννης Ιωαννίδης.

Με το Σύμφωνο του Πετριτσίου, το ΚΚΕ δεσμεύεται να δώσει στην Βουλγαρία διέξοδο στο Αιγαίο, δηλαδή την Θράκη. Επίσης, δεσμεύεται για την ανεξαρτητοποίηση της "Μακεδονίας του Αιγαίου", προκειμένου να ενωθεί με την "Μακεδονία του Βαρδάρη" (το σημερινό κρατίδιο των Σκοπίων) και με την "Μακεδονία του Πιρίν" (που ανήκει στην Βουλγαρία) και να αποτελέσουν ενιαίο ανεξάρτητο κράτος. Επρόκειτο για ένα δόλιο βουλγαρικό σχέδιο, προκειμένου στην συνέχεια η "Ενιαία Μακεδονία" να ενσωματωθεί στο βουλγαρικό κράτος, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι Βούλγαροι, οι "Μακεδόνες" είναι βουλγαρική εθνότητα!

Το αυθεντικό έγγραφο βρέθηκε στα αρχεία του ΚΚΕ και κατασχέθηκε από τον Εθνικό Στρατό. Το 1947, δημοσιεύθηκε στην "Λευκή Βίβλο" του υφυπουργείου Τύπου και Πληροφοριών, υπό τον τίτλο "Η εναντίον της Ελλάδος κομμουνιστική επιβουλή".  Όπως ήταν αναμενόμενο, το ΚΚΕ έβγαλε το έγγραφο αυτό... πλαστό. Αυτό θα ισχυριστούν και τα γνωστά και μη εξαιρετέα trolls του Περισσού, που θα εμφανιστούν εντός ολίγου κάτω από αυτήν την ανάρτηση! Θα απαντήσω προκαταβολικά, γιατί το Σύμφωνο της προδοσίας είναι γνήσιο πέραν κάθε αμφισβήτησης!

Το προδοτικό αυτό έγγραφο, είχε γίνει γνωστό στο κοινό αμέσως μετά την υπογραφή του, τον Ιούλιο του 1943. Πότε το ΚΚΕ ισχυρίστηκε πως είναι πλαστό; Δέκα μήνες αργότερα‼️  Πιο συγκεκριμένα, στις 20/05/1944, έγραψε ο "Ριζοσπάστης": «Ο Γκαίμπελς διαδίδει με τα φερέφωνά του ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Βούλγαρος Δουσάν Δασκάλωφ υπογράψανε συμφωνία και ότι οι Έλληνες κομμουνιστές "ξεπουλήσανε την Ελλάδα στην Βουλγαρία". Πληροφορούμε τον κύριο Γκαίμπελς ότι άργησε πολύ να θυμηθεί το προβοκατόρικο αυτό έγγραφο που σκαρώθηκε πριν από πέντε μήνες και δημοσιεύτηκε απ' τους Ελληνες φασίστες της "Εθνικής Δράσης"...» (Πηγή: Ένθετη Έκδοση του "Ριζοσπάστη" της 1/9/2013, υπό τον τίτλο "Αντικομμουνιστική παραχάραξη της ιστορίας").

Γιατί άραγε το ΚΚΕ άργησε δέκα ολόκληρους μήνες να διαψεύσει την προδοσία του; Υπήρχε λόγος; Ασφαλώς και υπήρχε! Μετά το Σύμφωνο του Πετριτσίου, το ΚΚΕ ανέπτυξε ιδιαίτερες σχέσεις με τον Τίτο - που ήταν τότε ο άνθρωπος του Στάλιν στα Βαλκάνια. Ο Τίτο, είχε τον ίδιο στόχο με τους Βουλγάρους για την Μακεδονία (την ένωση των τριών "Μακεδονιών" σε μία), αλλά με διαφορετική κατάληξη: αντί η ενιαία Μακεδονία να ενσωματωθεί στην Βουλγαρία, ο Τίτο ήθελε να ενσωματωθεί στο μελλοντικό κράτος της Γιουγκοσλαβίας! Σκοπίμως, λοιπόν, διέψευσε το ΚΚΕ το Σύμφωνο του Πετριτσίου, διότι τα σχέδια άλλαξαν: θα έδινε την Μακεδονία στον Τίτο, όχι στους Βουλγάρους! Εν τω μεταξύ, το ΚΚΕ διέψευσε τα περί Μακεδονίας, αλλά όχι τα περί εδαφικής διεξόδου της Βουλγαρίας στο Αιγαίο, δηλαδή την παραχώρηση της Θράκης, διότι αυτήν του την δέσμευση, είχε σκοπό να την τηρήσει! Παρεμπιπτόντως, ουδέποτε το ΚΚ Βουλγαρίας διέψευσε το Σύμφωνο του Πετριτσίου. Προφανώς, ήθελε να το κρατήσει ως "παρακαταθήκη"!

Επιπλέον, όπως είδαμε, ο Ριζοσπάστης του 1944 έριχνε την ευθύνη της -δήθεν!- "παραχάραξης" στους "φασίστες της Εθνικής Δράσης". Ο Ριζοσπάστης του 2013, άλλαξε ρότα και χρέωσε την "παραχάραξη" στους Γερμανούς, στην εθνική οργάνωση ΠΑΟ, αλλά και στους... Βρετανούς - που τότε ήταν σύμμαχοι με τους Σοβιετικούς, άρα και με τα... ντόπια τσιράκια τους: «Είναι χαρακτηριστικό πως τα κείμενα αυτά στην πλειονότητά τους "ανακαλύφθηκαν" και διοχετεύτηκαν στη δημοσιότητα από τις ίδιες τις δυνάμεις κατοχής, από οργανώσεις όπως η ΠΑΟ ή ακόμα και από τις βρετανικές υπηρεσίες». Στην πρεμούρα τους να βγάλουν πλαστό το έγγραφο που υπέγραψαν, πέφτουν σε απανωτές αντιφάσεις και γίνονται καταγέλαστοι. Πάλι καλά, που δεν χρέωσαν την απόδειξη της προδοσίας τους, στους... εξωγήινους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.