Ο Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί, γεννήθηκε στην Ρόδο το 1945 και σε ηλικία 5 ετών μαζί με την οικογένεια του μετανάστευσαν στην Τουρκία και εγκατασ...
Ο Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί, γεννήθηκε στην Ρόδο το 1945 και σε ηλικία 5 ετών μαζί με την οικογένεια του μετανάστευσαν στην Τουρκία και εγκαταστάθηκαν στην Σμύρνη, και μετά το πέρας των σπουδών του στην Σμύρνη συνέχισε τις σπουδές στη Γεωπονική Σχολή (1969) και έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο το 1978. Συνέχισε το ερευνητικό του έργο στη Σκωτία όπου και αναγορεύθηκε καθηγητής το 1988. Συνταξιοδοτήθηκε το 1989. Παράλληλα με τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα αρθρογραφούσε σε έντυπα και επιστημονικές επιθεωρήσεις για θέματα γεωργίας και γεωπονίας, ενώ είναι και συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων. Ιδιαίτερη έκταση στο συγγραφικό του έργο, καταλαμβάνουν θέματα αγροτικής οικονομίας, ενώ διεξάγει έρευνα για την εκτροφή και την αναπαραγωγή αιγοπροβάτων.
Σε μία παράλληλη δραστηριότητά του, εμφανίζεται ως συγγραφέας βιβλίων (σε τουρκικά και αγγλικά) με την ιδιότητά του και σαν Πρόεδρος στον «Σύλλογο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσου» (ROISDER) ήδη από το 1996. Η συγκεκριμένη οργάνωση, που χρηματοδοτείται από κρατικά κονδύλια της Τουρκίας έχει αναπτύξει σχέσεις με τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC), την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΟΑΣΕ), τα Ηνωμένα Έθνη κι έγινε μέλος της FUEN το 2014.
Ο Μουσταφά Καϊμακτσί φέρεται να έχει συγγράψει πολλά έργα στα τουρκικά και αγγλικά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τη… διατήρηση της τουρκικής ταυτότητας στη Ρόδο και την Κω, όπου γεννήθηκε και έζησαν οι πρόγονοί του! Κύρια αποστολή έχει να εγείρει θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα, έχει ενταχθεί σε μία ενιαία δομή κατασυκοφάντησης της Ελλάδας σε διεθνή fora ενώ αρθρογραφεί και στον τοπικό τουρκόφωνο τύπο της Θράκης.
Το 2019 παρευρέθη με άλλα 40 άτομα της ιδίας συνομοταξίας (ανάμεσά τους και ο Λεβέντ Σαδίκ) στο επίσημο δείπνο του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη.
Τώρα λοιπόν που η Άγκυρα έχει σηκώσει ψηλά το ζήτημα της ανύπαρκτης «τουρκικής μειονότητας» και η Αθήνα επιμένει στην… ενίσχυση του καλού κλίματος με τους απέναντι, ο λεγάμενος επανήλθε με επιστολή του στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει «τουρκική μειονότητα» στα Δωδεκάνησα!
Της παραθέτει μάλιστα και έγγραφα που υποτίθεται ότι τεκμηριώνουν την… τουρκική παρουσία στη Ρόδο και την Κω, επικαλούμενος μάλιστα για πηγή μέχρι και το χουντόπαιδο τον Παναγιώτη Δημητρά.
Τα στοιχεία που έχει στην προκλητική επιστολή είναι:
«•Bahçelievler, Sancar Maruflu Civil Society Campus, Δήμος Karşıyaka, 1851/10. Σκ. No:3 Pk:77, 35600 Karşıyaka/ İzmir/Turkey • Τηλ.: +0090 (232) 362 0644, E-mail: info@rodosistankoyturmeleri.org.tr www.rodosistankoyturmeleri.org.tr, Πρόεδρος: Mustafa Kaymakçı Email: mustafa.kaymakci68@gmail.com».
Και αναφέρει:
«Αγαπητή Υπουργέ
Μεταξύ των στόχων του συλλόγου μας είναι ζητήματα όπως η εκ νέου παραχώρηση των δικαιωμάτων των Τούρκων του νησιού να μάθουν τουρκικά στα σχολεία με βάση τη διγλωσσία, η βοήθεια των ιδρυμάτων που εργάζονται για την επιβίωση, τη διατήρηση και την αποκατάσταση πολιτιστικών έργων από τους Οθωμανούς Τούρκους στα νησιά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για προστασία όλων των ειδών πολιτιστικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας και της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην αρχική της μορφή. Ένας από τους στόχους μας κατά την εκτέλεση της εργασίας μας είναι η επιθυμία μας να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και, σε αυτό το πλαίσιο, να οικοδομήσουμε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών σε γερά θεμέλια. Ωστόσο, πριν αναλογιστώ τις συζητήσεις μου για αυτό το θέμα, θεωρώ χρήσιμο να υπενθυμίσω μερικά έγγραφα και έρευνες που δεν επιβεβαιώνουν τη θέση ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στα νησιά σύμφωνα με την ελληνική επίσημη πολιτική.
Για το θέμα «Υπάρχουν Τούρκοι στα Δωδεκάνησα», θα σας ενημερώσω μόνο για τα τέσσερα τρέχοντα ξένα έγγραφα, εκτός από τα τουρκικά έγγραφα, και το έγγραφο που παρέθεσα από Έλληνα συγγραφέα.
Το πρώτο από αυτά « Αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Κατάσταση Ελλήνων Τουρκικής καταγωγής στη Ρόδο και την Κω». Η αναφορά του Willy Fautré «Ελλάδα: Εθνικοί Τούρκοι στη Ρόδο και την Κω». Το έργο της Kira Kaurinkoski «Εθνικοί Τούρκοι στην Κω και τη Ρόδο: Σκέψεις για τον Πολιτισμό και τα Δικαιώματα». «Η Τουρκική Μειονότητα στη Ρόδο και την Κω: Αναγνώριση στον Διεθνή Στίβο – Διώξεις στην Ελλάδα » του Παναγιώτη Δημητρά.
Ο κύριος σκοπός του συλλόγου μας είναι: Όπως αναφέρθηκε, στόχος μας είναι να εργαστούμε για την αποδοχή των συμπατριωτών μας που ζουν στη Ρόδο και την Κω με την τουρκική τους ταυτότητα».
Ο άνθρωπος της ΜΙΤ, που κατά τα άλλα υποτίθεται πως είναι και επιστήμονας, πήρε τα κείμενα γνωστών ανθελλήνων και τα παρουσιάζει σαν ιστορικά δεδομένα, για να πείσει πως στα Δωδεκάνησα υπάρχει «τουρκική μειονότητα», η οποία μάλιστα πρέπει να διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία την τουρκική γλώσσα! Συνδυάστε τώρα και την εμμονή της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το που πάει το πράγμα, όσο αφήνουμε τους μογγόλους να παίζουν το εις βάρος μας παιχνίδι τους…
Δ. Μυλωνά
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.