Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φενεός: Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες τίμησαν τους Μάρτυρες του Έθνους μας

 Στην Ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στον Φενεό Κορινθίας, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, τιμήθηκε για μία ακόμη χρονιά η μνήμη των εκατοντ...


 Στην Ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στον Φενεό Κορινθίας, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, τιμήθηκε για μία ακόμη χρονιά η μνήμη των εκατοντάδων θυμάτων του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού που έχασαν την ζωή τους μαρτυρικά στην περιοχή ή βασανίστηκαν στα έτη 1943-1944. 

Στα τελευταία χρόνια της ξενικής Κατοχής στον χώρο της Μονής είχε δημιουργηθεί ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Έλληνες που αντιτάσσονταν στο ΕΑΜ και το ΚΚΕ ή θεωρούνταν εμπόδια στο έργο τους. Αυτοί είχαν την τραγική κατάληξη να βασανιστούν ή να σφαγούν και οι σοροί τους να πεταχτούν σε βάραθρα της γύρω περιοχής.

Το Μνημόσυνο τέλεσαν οι Μοναχοί της Μονής, που κατέθεσαν και στεφάνι στην μνήμη των Ηρώων. Τους παρευρεθέντες καλωσόρισε εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων ο κ. Σπύρος Φράγκος. Την κεντρική ομιλία είχε η κ. Χριστιάνα Κοτσοβού, της οποίας ο παππούς υπήρξε θύμα των μαρτυρίων στον Φενεό. Η κ. Κοτσοβού αναφέρθηκε και στην απουσία της μνήμης σήμερα, που κυριαρχεί ένα πλαίσιο ιδεών εναντίον του Ελληνικού Έθνους και των Ιδεών του. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν πολιτικές αντιπροσωπείες από την Φωνή Λογικής, το Εθνικό Μέτωπο και την Χρυσή Αυγή, που κατέθεσαν και στεφάνια, όπως και συγγενείς των θυμάτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.